Sekmīgi noslēdzies ikgadējais Latvijas Nacionālā kultūras centra, Latvijas Kultūras akadēmijas un domnīcas CultureLab rīkotais tālākizglītības kurss “Latvijas kultūras vēstnieki 2022”. Latvijas kultūras vēstnieku pulkam pievienojušies 20 jauni kultūras līderi – aktīvi Latvijas reģionu kultūras darbinieki, kuri vēlas īstenot sabiedriski nozīmīgus radošos projektus savā novadā.

Kultūras ministrijas finansētās mācību programmas “Latvijas Kultūras vēstnieki” mērķis ir veicināt Latvijas kultūras organizāciju vadītāju un kultūras projektu attīstītāju profesionālo izaugsmi un sadarbību, sniegt iedvesmu pārmaiņu īstenošanai vietējā sabiedrībā caur kultūras un mākslas aktivitātēm.

Šī gada kursa absolventi ir atzinīgi novērtējuši iespēju piedalīties intensīvās mācību sesijās, kas rosinājušas gūt plašāku skatījumu uz kultūras un mākslas lomu kopienu sadarbības un izaugsmes veicināšanā, iepazīstoties ar dažādiem kopienas mākslas piemēriem, ideju attīstīšanas metodēm un nepieciešamajām līderības prasmēm pārmaiņu īstenošanai. Kursa dalībnieki pārstāv visus Latvijas reģionus un jauniegūtās zināšanas liks lietā projektu īstenošanā savos novados, apzinot un izceļot novadu plašos kultūras resursus.

Kultūras vēstnieki jeb kopienu kultūras līderi palīdz apzināties kultūru kā būtisku izaugsmes resursu savā kopienā, stiprina valsts un lokālās piederības apziņu, mobilizē pozitīvām pārmaiņām saliedētas sabiedrības veidošanā. Programmu kopš 2012.gada ir absolvējuši jau vairāk kā 200 dalībnieki, kas veido aktīvu Latvijas kultūras vēstnieku sadarbības tīklu.

Komentēt