20.-21. aprīlī Rīgā ISSP galerijā Berga bazārā, Rīgā notiks Ziemeļu Baltijas Kopienas mākslas forums, ko rīko topošais Ziemeļu un Baltijas valstu Kopienas mākslas sadarbība tīkls.

Kopienas māksla (community art) paredz vietējās sabiedrības līdzdalību mākslas projektu realizācijā dialogā ar profesionāliem māksliniekiem, balstoties kopienas vajadzību īstenošanā un iesaistot mākslas procesos auditorijas, kas citkārt varētu nepiedalīties. Lai gan kopienu kontekstā īstenoto projektu klāsts ir dažāds, veiksmīgākajos projektos uzsvars tiek likts uz dalībnieku attīstību, radošajiem procesiem un mākslinieciskajiem rezultātiem. Mākslas veidošana ar cilvēkiem prasa godīgus noteikumus un drošu vidi, kur cilvēki var apstrīdēt idejas, bezbailīgi eksperimentēt, apgūt jaunas prasmes, izteikt savas domas un tikt cienīti.

Forumā kultūras projektu vadītāji un mākslinieki dalīsies savā pieredzē par īstenotajiem kopienas mākslas projektiem Latvijā, Igaunijā un Zviedrijā. Foruma ievadā plaši pazīstamais kopienas mākslas eksperts Fransuā Matarasso, grāmatas ” A Restless Art” autors no Liebritānijas iepazīstinās ar savu skatījumu uz līdzdalības un kopienas mākslas izaicinājumiem, balstoties savā ilggadīgā starptautiskā pieredzē.

Savukārt forumā otrā dienā dalībniekiem būs iespēja piedalīties divās rosinošās darbnīcās radošās producentes Ievas Niedres (Fonds Initium) un režisores Kristas Burānes vadībā, domājot par kopienas mākslas projektu attīstību arī sarežģītās krīzes situācijās.

Foruma programma.

Darba valoda – angļu. Iepriekšēja pieteikšanās līdz 19.aprīlim.

Dalība forumā ir bez maksas, un tas tiek rīkots ar Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas “Kultūra” atbalstu sadarbības tīkla “Nordic-Baltic Community Arts” attīstībai.

Komentēt